Magángyűjtés

2022.12.30. 09:00

Mindent megtesznek a balesetet szenvedett Vas megyei fiú gyógyulásáért

Magángyűjtést kezdeményezett Gergyéné Szakály Georgina advent idején a balesetet szenvedett tizenöt éves Bálint javára, az adományt csütörtökön adták át a családnak.

Merklin Tímea

Bálint, a támogatott fiú, Karner Zoltán és Gergyéné Szakály Georgina

Fotó: Cseh Gábor

A fiú súlyos sérüléseket szenvedett egy balesetben, a testének ötven százaléka megégett. A kiérkező mentők sikeresen újraélesztették, aztán a Bethesda Gyermekkórházba került. – A család küzd a fiuk teljes gyógyulásáért – tudtuk meg Gergyéné Szakály Georginától, aki azt is elmondta: 

– A fiú a szülőfalumban, Sorkikápolnán él, örömmel álltam a segítők sorába. A megszólított embertársaim együttérzésükről biztosítottak. Támogatta a gyűjtést színész, újságíró, volt kulturális attasé, egy lány a saját születésnapja alkalmából utalt Bálintnak. A gyűjtés során, amely messze meghaladta a város határait, 361 027 forint gyűlt össze, a szám a pénzváltás miatt nem kerek, mert euróban is utaltak támogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában