Karrier

2022.12.19. 18:14

Nem mókás a videó - Céges bulik munkajogi szempontból

A munkajog nem huny szemet a szabályok felett a szeretet ünnepére tekintettel. Az egyik humánerőforrás-portál dr. Szabó Gergely ügyvéd segítségével szedett össze jó tanácsokat, mire érdemes odafigyelni a céges rendezvényeken munkáltatóként vagy munkavállalóként.

VN

Mindenkinek hozzá kell járulnia a felvételhez

Forrás: Shutterstock

Az Mt. kimondja, hogy a munkavállaló a munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely közvetlenül és ténylegesen alkalmas a munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének veszélyeztetésére – hívja fel a figyelmet az ügyvéd. Alkoholtól mámorosan ne pletykáljunk a munkáltatónkról, üzleti partnereinkről! Óvakodjunk a bántó, sértő megjegyzésektől, ne randalírozzunk, rongáljunk vagy dulakodjunk! 

A vendéglista összeállításánál személyes adatok kezelése merül fel a beléptetésnél, sőt az ajándékcsomagok összeállításánál is, amire figyelemmel kell lennie a munkáltatóknak. A legérzékenyebb téma a fényképek és videófelvételek kérdésköre. A tömegfelvételek polgári jogi megítélése kivételt képez a hozzájáruláshoz kötött képmáskészítés és közzététel alól, azonban egy több száz fős multi ünnepi rendezvényén készült felvétel nem feltétlen sorolandó a tömegfelvétel kategóriába – emlékeztet Szabó Gergely. Ha a rendezvény résztvevőiről felvételt akarunk készíteni, a képen szereplő kollégák minden esetben hozzá kell járuljanak, és az elkészült felvételek közzétételéhez is külön beleegyezésüket kell kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában