Előszilveszter

2022.12.29. 15:00

Ocho Macho Illegal Fesztivál az MMIK-ban

Az Ocho Macho zenekar ad előszilveszteri koncertet december 30-án, pénteken az MMIK aulájában.

Merklin Tímea

Forrás: VN-archív

Fotó: Cseh Gábor

Az újonnan készülő dalok közül néhányat már ez év végén megjelentettek különböző online felületeken, és ezeket is megszólaltatják a régi nagy slágerek mellett a most újraéledő Ocho Macho Illegál évzáró bulin, amely egyébként Mersics György dobos búcsúestje lesz, tizenöt év után elköszön. 

 A zenekar 2003-ban alakult, zenei stílusában a reggae, a ska, a punk és a latin találkozik. A kétszeresen platinalemezes banda minden jelentős hazai fesztivál állandó szereplője, de fellépnek falunapokon, lecsófesztiválon, pálinkaünnepen, bornapokon is, ha jó bulinak ígérkezik, akkor ők a hangulatfelelősök. Hitvallásuk: „Élő zenét és koncerteket mindenkinek!” – ez az, amiért a srácok hangszert ragadtak. Sikerszériájuk és népszerűségük feldolgozásokkal kezdődött, aztán megszülettek azok a saját dalok, amelyek valóságos himnuszokká lettek: a Jó Nekem, az El Mundo Fantastico, a szülővárosuknak, Szombathelynek dedikált Savaria Kingston Town, vagy a Buena Vista Social Club Chan-Chanját felhasználó Viva Cuba – ezekre feltehetően most is lehet majd tombolni, kiereszteni 2022 gőzét, hogy befogadhassuk az új esztendő friss levegőjét. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában