Helyi közélet

2022.12.05. 22:08

Önkénteseket képeztek

Négyalkalmas képzéssorozattal kezdte meg működését novemberben a szombathelyi Önkéntes Stratégia, ezt zárták le hétfőn, az önkéntesek napján a Vas Megyei TIT székházában.

A workshopsorozatra a fogadószervezetek képviselőit és a segíteni kívánó önkénteseket várták. A képzéseken a résztvevők az önkéntesség jogi hátteréről, a kommunikációról és jó gyakorlatokról hallhattak. A zárórendezvényen Simon Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja elmondta: országosan egyedülálló projekt valósul meg Szombathelyen.

 – Az energiaválság ellenére a város önkormányzata és az együttműködő partnerek is azon vannak, hogy az Önkéntes Stratégia ne csak egy dokumentum maradjon. Ennek egy erőteljes kezdőlépését tettük most meg – fogalmazott. Hozzátette, a képzéseket tavasszal folytatják. Németh Ákos tanácsnok utalt rá: a pandémia időszakában a negatívumok mellett megtapasztalhattuk azt is, hogy milyen sokan hajlandóak Szombathelyen önkéntesen segíteni. 

– A kezdeményezés egyik fő célja, hogy ezt a lehetőséget minél több ember számára megteremtsük, és felépítsünk egy olyan, stabil lábakon álló rendszert, amelyben az önkéntesek könnyen, a megfelelő helyen tudják majd tevékenységüket folytatni – fogalmazta meg, majd hozzátette: másik fontos céljuk, hogy az önkéntességnek megfelelő rangot adjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában