Képzések

2022.12.05. 12:11

Önkéntesség: egyedülálló projekt valósul meg Szombathelyen

Négyalkalmas képzéssorozattal kezdte meg működését novemberben a szombathelyi Önkéntes Stratégia. Ezt zárták le hétfőn, az önkéntesek napján a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület székházában.

Polgár Pat

Illusztráció!

Forrás: pixabay

A novemberi workshop-sorozatra a fogadószervezetek képviselőit és a segíteni kívánó önkénteseket várták. A képzéseken a résztvevők az önkéntesség jogi hátteréről, a kommunikációról és jó gyakorlatokról hallhattak előadásokat.

A zárórendezvényen Simon Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja elmondta: országosan egyedülálló projekt valósul meg Szombathelyen. – Az energiaválság ellenére a város önkormányzata és az együttműködő partnerek, köztük a Nemzeti Ifjúsági Tanács is azon van, hogy az Önkéntes Stratégia ne csak egy dokumentum maradjon, hanem, hogy tényleg megvalósuljon. Ennek egy erőteljes kezdőlépését tettük most meg – fogalmazta meg. Hozzátette, a képzéseket tavasszal folytatják, így, aki ősszel nem tudott jelentkezni, jövőre megteheti.

Németh Ákos tanácsnok beszédében utalt rá: a pandémia különleges helyzetbe hozott mindannyiunkat. Megtapasztalhattuk az árnyoldalai mellett azt is, hogy milyen sokan hajlandóak Szombathelyen önkéntesen segíteni. - A kezdeményezést egyik fő célja, hogy ezt a lehetőséget minél több ember számára megteremtsük és felépítsünk egy olyan stabil lábakon álló rendszert, amelyben az önkéntesek minél könnyebben, a megfelelő helyen tudják majd tevékenységüket folytatni – fogalmazta meg, majd hozzátette: másik fontos céljuk, hogy az önkéntességnek megfelelő rangot, elismerést adjanak, hiszen ezen a téren van még hova fejlődni Magyarországon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában