Az angyalkák mindennap szorgoskodnak

2022.12.21. 20:52

Óriás kalendárium varázsol közösséget Táplánszentkereszten

Családok, baráti közösségek, egyesületek fogtak össze, hogy meghitté és izgalmassá varázsolják a várakozást a településen élő gyermekek számára. A 24 fiókból álló szekrény a templom előtti téren áll – minden napra kétszáz darab meglepetést rejt.

Cseh-Egyed Bernadett

A varázslatos szekrény egészen a karácsony eljöveteléig izgalomban tartja a gyerkőcöket

Forrás: Táplánszentkereszt Facebook-oldala

Hétköznaponként délután, hétvégente délelőtt gyűlik össze a falu apraja-nagyja a templom előtti téren: a gyerekek ajándékért, a felnőttek a gyermekek mosolyáért jönnek. Némethy Mária kezdeményezésére 2019-ben rendezték meg az első közös adventet a faluban, azóta már hagyománnyá vált, a tápláni angyalkák pedig egyre kreatívabbak: a finomságok mellé egyre többször kézzel készített meglepetés kerül az óriási kalendárium fiókjaiba.

 – Ötletgazdaként és szervezőként is nagyon büszke vagyok a táplánszentkeresztiekre, hogy ilyen összefogás alakul ki évről évre. Az év végéhez közeledve mindenkinek sűrűsödnek a napjai, és tudjuk, az idő a legdrágább – fogalmazott Némethy Mária. Hozzátette: nyáron megszépül a kalendáriumi szekrény, a festéshez szükséges alapanyagot egy itt lakó ajándékozta a közösségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában