Segítség

2022.12.16. 16:54

Ötven fenyőfát osztottak szét a Fidesz szombathelyi képviselői

Ötven fenyőfát juttattak el a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselői rászoruló családok számára, hogy karácsony előtti készülődésüket segítsék.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

A Vas Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálat és a Nyugat-Magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat képviselői tíz fenyőfát vettek át a Vörösmarty Mihály utcai befogadó gyermekotthonnál. Illés Károly, Lendvai Ferenc és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Fidesz önkormányzati frakcióvezetője és képviselői karácsonyi jókívánságaikat fejezték ki, s emellett egy-egy fenyőfával is hozzájárultak a szolgálatoknál zajló ünnepi készülődéshez.

Az egyik fa Sági Zsuzsanna nevelőszülőhöz kerülhetett. A szombathelyi asszony két gyermeket nevel: egy két és féléves mellett – akit örökbefogadott – nemrég került hozzá egy egyhónapos baba, és januárban érkezik hozzá még egy apróság. 2020 áprilisa óta nevelőszülő, a karácsonyra mindig szeretetteljes hangulatban és nagy izgalommal készülődnek a kicsikkel – mondta el.

 

A Vas Megyei Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz szintén kerültek fenyőfák. A Vörösmarty Mihály utcai befogadó gyermekotthonban jelenleg kilenc gyermek tartózkodik – tudtuk meg Pados Zsolttól, a szakszolgálat vezetőjétől. - Az egyik fa ide kerül, a gyerekeknek lesz a karácsonyfája. A kollégák már beszerezték az ajándékokat, de várunk még csomagokat a Vas Megyei Kormányhivatalból is. Reményeink szerint több helyről több ajándék is kerül karácsonykor a fa alá – válaszolta érdeklődésünkre Pados Zsolt. Megtudtuk azt is: az ellátottak nagy része sajnos nem ideiglenesen lakik az otthonban, van köztük olyan, aki nevelt státuszban is itt marad.

- Viszünk még karácsonyfát a nagycsaládosok egyesületéhez, az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központba, valamint a Szalézi Egyházközséghez, ahol annak alapítványa juttatja el felajánlásunkat a rászoruló családok számára – erről már Illés Károly frakcióvezető beszélt. Hozzátette: a Covid-járvány alatt nem volt erre mód, de minden évben igyekeznek az ünnepi készülődést ily módon is segíteni, bízva abban, hogy több szombathelyi otthonban varázsolják ezzel még szebbé, meghittebbé az ünnepi napokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában