Ajándék

2022.12.14. 13:03

Százharminc lakónak szereznek örömöt - Ajándékoztak a Huncut Klubos gyerekek

A Vasi Ifjúságért Egyesület Huncut Klubjának tagjai az idén is saját készítésű tárgyakkal ajándékozták meg a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény lakóit.

Tóth Kata

Fekete Árpád vette át az ajándékot Borsos-Lajos Krisztinától

Forrás: Cseh Gábor

Nyolc éve indult a Huncut Klub a Vasi Ifjúságért Egyesület szervezésében, 14 kisgyermekes családot fognak össze. A november és a december hagyományosan a jótékonyság jegyében telt náluk. Az idén is folytatták akciójukat: megint kézműves ajándékokkal készültek a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény lakóinak. Quilling, vagyis papírcsík-technikával gyártott színpompás karácsonyfadíszek, fahéj- és szegfűszeg-illatú, szív alakú textildíszek, csipeszangyalkák, könyvjelzők sorakoztak szép rendben a dobozban, amelyben a gyerekek elküldték az ajándékaikat. 

Forrás: Cseh Gábor

– A pandémia éveihez képest annyi változás történt, hogy a családok most nem otthon készítették el a tárgyakat, hanem négy hétvégén összegyűltünk, és foglalkozásvezetők segítségével dolgoztak a gyerekek. Százhatvan díszt raktunk a dobozokba, ezekkel szeretnénk örömöt szerezni az idős embereknek– hallottuk Borsos-Lajos Krisztina programkoordinátortól. Az ajándékokat Fekete Árpád igazgató és Tóthné Fliegler Andrea mentálhigiénés csoportvezető vették át a lakók nevében. Mint kiderült, a karácsonyfákra is jut a díszekből, mert összesen 130 ellátottjuk van. Jövőre, ha a helyzet engedi, megint személyesen találkozhatnak a lakók a gyerekekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában