Helyi közélet

2022.12.01. 07:00

Szentmisével, zarándoklattal emlékeznek

Jövő szombaton, december 10-én emlékezik meg idén vértanúsorsú papjáról, Boldog Brenner Jánosról a Szombathelyi Egyházmegye két helyszínen: szülővárosában, Szombathelyen és halálának helyszínén, Szentgotthárdon.

Boldog Brenner János elsőfogadalmas ciszterci szerzetes, rábakethelyi káplán, az 1956- os forradalmat követő egyházüldözés vértanúja 1930. december 17-én született és 1957. december 15-én halt meg. Az évfordulókhoz kapcsolódóan a Szombathelyi Egyházmegye rendszerint emléknappal tiszteleg vértanúsága előtt.

 Idén az egyházmegyei emléknap programja 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban. Az ünnepi misén dr. Márfi Gyula nyugalmazott veszprémi érsek mond szentbeszédet. A szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomban 18 órakor püspöki szentmisét tartanak Boldog Brenner János tiszteletére. A mise főcelebránsa dr. Székely János megyés püspök lesz, ő mondja a szentbeszédet is. 

A szentmisét követően közös zarándoklat kezdődik: az emlékezők a zsidai Brenner János-emlékkereszthez jutnak el gyalogosan. Útközben egy másik fontos, egyházmegyénk vértanúpapjának emléke előtt adózó, a tiszteletére állított emlékművet áldanak meg: a rábakethelyi felújított Piéta-szobrot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában