Elismerés

2022.12.21. 21:53

Szombathelyi diák ért el első helyezést a Belügyminisztérium Elf Bar ellenes videópályázatán

A Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákja, Németh Ilona első helyezést ért el a Belügyminisztérium Elf Bar ellenes videópályázatán.

Vas Népe

Forrás: Művészeti Szakgimnázium

A fiatalok számára csábító kinézetű és aromájú, de nagy mennyiségű nikotint tartalmazó, Elf Bar néven elhíresült, egészségre káros elektronikus cigaretta elleni küzdelemben még csak részsikereket értek el a hatóságok. E pályázat célja az volt, hogy a tizenéveseket kortárs kifejezési eszközökkel érjék el a velük hasonló korú alkotók munkái által. A Belügyminisztérium 12 iskolát hívott meg a pályázatra, célzottan olyan középfokú intézményeket, ahol folyik mozgóképes oktatás. 

Többségében nyitott fülekre talált a felhívás. A Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium és Technikum mozgókép- és animációtervező szakos diákjai három animációval, videóanyaggal vettek részt a projektben. Közülük Németh Ilona 10. B osztályos tanuló munkáját díjazták. Rápli Róbert igazgató elmondta: az animáció szak tárgyi jutalomban is részesült: egy fényképezőgéppel gazdagodott. A díjátadót parlamenti látogatással egybekötve december 19-én tartották, az elismeréseket a pályázatot meghirdető szervezetek képviseletében Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár és Dr. Bíró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnöke adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában