Ilyen volt a július

2022.12.27. 11:30

Tóth Tibor csodálatos gyógyulása, őrült futam a Vadásánál, villám csapott le a kőszegi főtéren - Ezek voltak a vaol.hu legolvasottabb cikkei júliusban

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Folytatjuk a 2022-es év múltidéző sorozatát a júliusi történésekkel. Ezek a cikkek érdekelték portálunk olvasóit a hetedik hónapban:

Helyi kék hírek

Valószínűleg gyújtogatás miatt volt tűz az egyik szombathelyi nagyáruházban

Július kilencedikén szombaton érkezett a hír, tűz keletkezett egy Szombathelyen az oladi lakótelepen az egyik áruházban délután. Az alkalmazottakat és a vásárlókat is kiterelték az épületből, ahová a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is kiérkeztek. Mint kiderült, valószínűleg szándékosan okozhatták a tüzet. A lángok a seprűk és háztartási eszközök között csaptak fel, de szerencsére az alkalmazottak időben el tudták oltani még a tűzoltók kiérkezése előtt. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt folytat eljárást egy 17 éves lány ellen, akit gyanúsítottként hallgattak ki a tűz kapcsán. Információnk szerint a 17 éves lány az áruházban diákmunkásként dolgozott, és úgy tudjuk, hogy a szombati volt az első munkanapja. 

Halálos baleset történt az éjjel Szombathely határában - fotók

Sajnos júliusra is jutott halálos baleset Vas megyében. A tragédia július 22-én éjjel a 87-es számú főúton következett be. Tisztázatlan körülmények között a Szombathely felől Táplánszentkereszt irányába tartó személyautó áttért a szemközti sávba, majd árokba csapódott. A balesetben az osztrák sofőr súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette.

Helyi közélet

A fél feje összetört, de két év elteltével járni tud a szombathelyi Tóth Tibor - fotók

Egy csodával határos gyógyulás felemelő történetéről is beszámolhattunk olvasóinknak. Tóth Tibor gyógyulásának története is népszerű volt portálunkon júliusban. Mint megtudtuk, Tibor súlyos balesetet szenvedett 2020-ban. Leesett egy négyméteres létráról, és utánazuhant egy negyven kilogrammos betonfalelem, és teljesen összezúzta a koponyájának a jobb felét. A férfi túlélte a munkahelyi balesetet, egy bécsi kórházban műtötték, haldokolni látszott, mégis életben maradt, a sérülése olyan súlyos volt, hogy örökre ágyban fekvő beteg lehetne, de a felesége, Ildikó nem hagyta annyiban. Hazahozta, 24 órában maga ápolja, gondozza, fejleszti, rehabilitációra viszi, szakembereket hív hozzá. Egy év múlva Tibor már beszélgetni volt képes, keresztrejtvényt fejtett, írni kezdett, egyebek között szerelmes leveleket, verseket a feleségének. Újabb egy év elteltével Tibor egy négyágú bottal sétál a házuk udvarán. 

Villám csapott le Kőszeg főterére - A templom órája megállt - fotók

Július 23-án nem mindennapi esemény lepte meg a Kőszegieket. Délután 15 óra 58 perckor Kőszeg főterére egy -80 kiloAmper erősségű negatív (felhő-föld, lecsapó) villám csapott le a főtéren, amelynek következtében a Jézus Szíve Plébániatemplom toronyórája is megállt. A villámcsapás következtében a templom környékén több elektromos berendezés is meghibásodott, ami nem meglepő, hiszen ilyen erősségű, -80 kiloamperes villámcsapás ritkán alakul ki.

Aratóbandák a büki mezőn - Hintókkal, dottókkal vonultak kaszálni

Júliusban itt az aratás ideje is, olvasóink egyik legkedveltebb cikkei közé tartozott a 31. büki Aratóünnep. Fergeteges hangulatban telt a nap, gondosan előkészített mező körül gyülekeztek az emberek Bükön, hogy a saját szemükkel lássák a kézi kaszálást, sarlózást, gereblyézést a népviseletbe öltözött klub- és egyesületi tagoktól, akik Törökbálintról, Őrimogyorósdról, a Hanságból, Szigetközből, az Őrségből, a Hegyhátról és a Rábaközből is jöttek. Bemutatták  saját tájegységük aratási módját, hogyan kaszálnak, miként szedik kepébe a gabonát, hogyan csomózzák a kévét. Hoztak muzsikusokat, aratóbort, pálinkát, mulatság volt, mígnem visszaindult a menet a művelődési központhoz, ahol folklórműsor volt a Bagi Muharay Elemér Hagyományőrző Néptáncegyüttes közreműködésével, és aratóbál zárta a napot.

Ilyet még nem látott: fürdőkádból, vécékagylóból, hűtőszekrényből épített járgányokkal száguldottak a Vadásánál

Igazán különleges rendezvényre is sorkerült idén júliusban. A hatodik Vadása Derbit rendezték, amelyet rengeteg érdeklődőt vonzott. Az indulók idén is beleadtak mindent, ötletesebbnél ötletesebb járgányokkal vágtak neki a domboldalnak. A jelmezek és a körítés is része volt a versenynek, így fergeteges hangulat kerekedett a szombati délutánon a Vadása-tónál. A képzeletnek semmi sem szabhatott határt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában