Évet értékeltek

2022.12.12. 16:23

Tűzoltás, hagyományőrzés: mérleget vont a vasvári egyesület

A Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület közgyűlésén ismét kiderült, hogy a civil szervezet tevékenysége sokrétű: a tűzoltás mellett a polgárőr feladatok ellátására és hagyományőrzésre is kiterjed.

Pogács Mónika

Bozzai Lajos, a civil szervezet vezetője elmondta: egyik fő feladatuk a tűzoltás, ami köztestületi formában működik a városban. A civil szervezetnek 84 aktív tagja van, közülük 21-en oltanak tüzet.

– Tavaly 31 tűzhöz, 49 műszaki mentéshez és nyolc téves riasztáshoz vonultunk, azaz 88 éles eseményünk volt. Emellett gyakorlatoztunk, bemutatókat tartottunk, Kadarkútra pedig a jégverés, a nagy vihar után egy különítmény utazott, segítve a helyreállítást – summázta Bozzai Lajos. Mint elmondta, idén jutalmazási rendszert is bevezettek: például ajándék­utalvánnyal köszönik meg a legaktívabb tagok munkáját. A tűzoltók közül idén Bozzai Lajos, Jesztl Szabolcs és Séllei László részesültek jutalomban.

 

Polgárőrség is működik az egyesületen belül, 13 aktív taggal, ők 462 órában önállóan 260 órában pedig a rendőrökkel közösen tartottak szolgálatott tavaly. Németh Imre, Ódor Attila és Zubor Márk voltak ebben a legaktívabbak, ők kapták a jutalmat – tette hozzá.

 

A civil szervezet működésének harmadik tartóoszlopa a hagyományőrzés: patronálják a Kalinkó és a Bodzavirágok népdalköröket. A közgyűlésen Szép Bence előadóművészt is kitüntették: ő imázsfilmet készített a vasvári tűzoltókról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában