Kijáró

2022.12.27. 17:24

Új campus is épül Felsőőrben

A közelmúltban fogadták el a jelentős számú magyar lakossal bíró Felsőőr (Oberwart) költségvetését. Több nagy horderejű fejlesztés is lesz jövőre.

vaol.hu

Georg Rosner tíz éve áll a város élén

Forrás: www.oberwart.gv.at

 A település internetes oldalán található tájékoztatás alapján Felsőőr jövőre 23 millió euróból gazdálkodhat. A fő hangsúly az alapvető feladatok – mint az oktatás, az utak karbantartása, a vízszolgáltatás – ellátásán van. A tervek szerint 2023-ban fejlesztésre is jelentős összeget fordíthat a nyolcezer lakosú kisváros. 

– Jövőre több beruházást is folytatunk – jegyezte meg a város hivatalos weboldalán adott tájékoztatójában Georg Rosner polgármester, aki minden nehézség ellenére is pozitívan látja a következő évet. 

Folyamatban van a Pinkahíd felújítása, emellett elkezdődhet a Semmelweis utca felújításának második üteme. Az önkormányzat egy speciális szivárgáskereső berendezés beszerzését tervezi. Így a föld alatti közművek kijavítása kevesebb bontással jár. Az útlezárások is rövidebb ideig tartanak. A városiak számára fontos, hogy megszépítik és korszerűsítik a sportpályát. Mindezek mellett folyamatosan történnek a járda- és útfelújítások. A város történetének legnagyobb beruházása jövőre indul: elkezdődik az oktatási campus megépítése. A beruházás pénzügyi feltételei biztosítottak. A polgármester szerint fontos előrelépések történtek a klímabarát városközpont kialakításában is. Az egyeztetéseket azonban még folytatni kell. 

– Tíz éve vagyok polgármester, sok minden történt ebben az egy évtizedben – folytatta Georg Rosner. – Egy dolog azonban változatlan: az elkötelezettségem a város iránt. Az ajtóm mindenki számára nyitva áll, várom a jobbító javaslatokat. A költségvetés számairól döntött a testület. A feladatunk az, hogy a lakosokkal közösen tegyünk a város fejlődéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában