Legyen kevesebb a hulladék!

2022.12.09. 16:12

Újrahasználati központot nyit a SZOVA

Tevékenységi körének bővítéseként Újrahasználati Központot hoz létre a SZOVA Nonprofit Zrt. – jelentette be Kovács Cecília vezérigazgató az nzrt. Boglárka utcai telephelyére összehívott sajtótájékoztatón.

Polgár Patrícia

Kovács Cecília vezérigazgató, Szova NRT, Szombathely

Fotó: © Cseh Gábor

 

A központot a cég egyik saját, eddig használaton kívül álló ingatlanában, a Vasút utca 5. szám alatt nyitja meg 2023. január 2-án. A már nem használt, de még jó állapotban lévő tárgyakat - elektronikai eszközök kivételével - bárki leadhatja, aki magyarországi lakcímkártyával rendelkezik. A vásárlásnál ugyancsak ez a feltétel, azonban a rendszerbe történő regisztrációhoz személyi igazolványra is szüksége lesz annak, aki igénybe venné a szolgáltatást.

A feleslegessé vált tárgyak leadása ingyenes, megvásárolni pedig – nagyságtól függően – pár száz vagy ezer forintos, úgynevezett tárolási díj fejében lehet azokat. A legmagasabb díjjal a bútorok bírnak, ezt az összeget 10.000 forintban maximalizálták. A fizetés kizárólag bankkártyával lehetséges.

A leadás feltétele, hogy a tárgyak az eredeti funkciójukat maradéktalanul ellássák – emelte ki a vezérigazgató, majd elmondta: mind a leadásra, mind a vásárlásra kedden és csütörtökön 16-18 óráig, szombaton 8-14 óráig lesz lehetőség.

- A célunk, hogy kevesebb hulladék keletkezzen és a jó állapotú eszközök ne a szemetesbe, hanem újra használatba kerülnek – fogalmazta meg Kovács Cecília. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában