Ilyen volt 2022

2022.12.24. 20:00

Választás, halálos vonatbaleset, grófnő vasi kastélyában jártunk, X-ek a sírköveken - Ez történt áprilisban

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Arról már beszámoltunk, hogy melyek voltak azok az események az év első három hónapjában, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat. A 2022-es év múltidéző sorozatát az áprilisi történésekkel folytatjuk. Lássuk a negyedik hónapot:

Választás

Az egész ország egyik legfontosabb eseménye április hónapban a választások voltak harmadikán. Ez természetesen Vas megyében sem volt másként, portálunk pedig percről percre tudósított a választások menetéről. Fejlődő cikkünkben beszámoltunk a legfontosabb Vas megyei és országos eseményekről egyaránt. 

Helyi kék hírek

Meghalt a sofőr - Tehervonattal ütközött egy autó Sárváron

Április elejét egy borzasztó tragédia árnyékolta be, ugyanis halálos vonatbaleset történt Sárváron. Egy személyautó vezetője a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba, ahol ütközött egy érkező tehervonattal. A vonat körülbelül 400 métert tolta maga előtt a személyautót. A teljesen összeroncsolódott járműből a sofőrt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, de az autót vezető hölgy életének megmentése nem sikerült, a helyszínen elhunyt. 

Helyi közélet

Még a szarvasuk is bejáratos az Ostffyasszonyfán élő grófi család kastélyába

Nem mindennap lát vendégül minket egy grófnő, akinek szarvasa bejáratos a kastélyba, így talán nem is akkora meglepetés, hogy olvasóink körében is népszerű volt az írásunk. Nagy volt a nyüzsgés, amikor az ostffyasszonyfai Niczky-kastélyban, a Schallenberg család rezidenciáján jártunk áprilisban. Marianna Schallenberg grófné hat kutyájával és szarvasával, Hubertusszal osztja meg héthektáros életterének csaknem minden szegletét. Közösen várják a hétvégéket, amikor a ház ura és Mariannáék három gyermeke is hazaérkezik a maga családjával.

Fergeteges hangulatban, jégdiszkóval nyílt meg Szombathelyen a fedett jégcsarnok

Jégdiszkóval és háromórányi korizási lehetőséggel, fergeteges hangulatban nyitott április 8-án a télen-nyáron használható fedett jégcsarnok. A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub szervezésében a kapunyitás után mind többen csúsztak a létesítmény jegén diszkófényben.

A korszerű létesítmény négy év után mintegy 3 milliárd forintból készült el. Még 2017. december 8-án tették le az alapkövét, száz ülő- és több mint háromszáz látogatóhelyet alakítottak ki. Speciális edzőterem, fogadótér, öltözők és közösségi helyiség is helyet kapott benne. 

Könnyes búcsú az iskolától

Április végén elérkezik a ballagások ideje, amikor a végzős diákok könnyes búcsút vesznek az iskolától. Kifejezetten népszerű volt az ezzel kapcsolatos cikkünk. Fotósaink rengeteg Vas megyei iskolába ellátogattak, ahol fotógalériát is készítettek, amiknek a jelek szerint örültek a diákok és hozzátartozóik. 

Olvasói panasz

Utánajártunk a büki temetőben lévő sírkövekre rajzolt piros ikszeknek

Sokakat érdekelt, hogy miért vannak piros x-ekkel megjelölve a büki temető egyes sírjai. Cikkünkben ennek jártunk utána. Többen értetlenül fogadták áprilisban, hogy az önkormányzat fenntartásában lévő temetőben piros x-ekkel jelölték meg a bontásra váró sírokat. Sokak szerint ez a fajta jelölés tiszteletlen, megint mások úgy vélik, ha már el is kell bontani az elhagyatott sírokat, azokat illő volna legalább áthelyezni egy külön parcellába. A temető üzemeltetésével megbízott cég, a Parkom Kft. ügyvezetője, Muladi-Holpert Mónika elmondta, hozzá is eljutottak a kritikus hangok, de mint hangsúlyozta, ők mindenben a törvényi előírásoknak megfelelően járnak el. 

Videó

Videón, ahogy a piroson, a biciklisek elé hajt egy autós Szombathelyen

Áprilisban is hoztunk egy fedélzeti kamerás felvételt Szombathelyről, amit sokan néztek meg. A felvétel Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában készült, amikor egy személyautó a piros jelzés ellenére áthajt a kereszteződésen éppen a szabályosan áthaladó kerékpárosok elé. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában