Ilyen volt

2022.12.30. 14:00

Vásároztunk, éjszakai halálos autóbaleset, a vendég elégedetlen volt a műkörmével - Ez történt októberben

vaol.hu

Megnyílt a Simon-Júdás vásár Sárváron - Hangulatkép sok fotóval

Nehezen ébredt szombat reggel Sárvár a Simon–Júdás Napi Országos Kirakodóvásár napján. A ködös, borongós idő sem csalta túl korán a több száz árus pultjaihoz a vásárlókat. Ám legalább ugyanennyire befolyásolta a késői kelést, hogy a vásárt megelőző estén már megnyitottak az étel- és italárusok sátrai.

Zsigmond király 1492-ben adta a meg a településnek a Simon-Júdás vásár megtartásának jogát. A több száz éves hagyomány idén is folytatódott. A belváros utcáit a kereskedők asztalai szegélyezték, a több tízezernyi érdeklődő pedig a nap során válogathatott a portékák sokasága közt. A vásáron nagyszínpad, folkudvar és borutca is színesíttette az őszies hangulatot október utolsó hétvégéjét.

Robbanásokat lehetett hallani Sopronban és környékén, ablakok és ajtók is beleremegtek

A vaol.hu-n rendszeresen tudósítunk a szomszéd megye fontosabb történéseiről. Így tudhatták meg olvasóink, hogy robbanásokat lehetett hallani Sopronban és környékén, ablakok és ajtók is beleremegtek. Később kiderült: A robbanás Ausztriában történt, ahol az osztrák fegyveres erők Eurofighter pilótái az elfogási hadműveleteket gyakorolták a Burgenland feletti légtérben. Ha egy ilyen repülőgép megközelíti a szuperszonikus sebességet, lökéshullámok lépnek fel. Ezek a hullámok a földön hangrobbanásként érzékelhetők.

Három fiatal pár települt a kis vasi faluba, fát ültettek

Tizenhárom éve nem voltak ifjú házasok a picike vasi faluban, de idén három pár is összekötötte az életét, és otthonra talált Lócson. Nagy szó ez az elöregedő kis település életében, ahol mintegy kilencven fő él életvitelszerűen. 

Halálos autóbaleset történt az éjjel Vas megyében

Sajnos, október sem múlt el tragédia nélkül. Vashosszúfalu térségében egy gépkocsi letért az úttestről és egy mezőgazdasági területre csapódva állt meg. A balesetben a sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Balhé az egyik Vas megyei műkörmösnél: túlságosan elégedetlen volt a vendég

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában a műkörmöstől követelte vissza a szolgáltatás díját, mert elégedetlen volt a munka minőségével, majd a jogosnak vélt követelése teljesítése érdekében megfenyegette a sértettet. A sértett a fenyegetés ellenére nem tett eleget a felszólításnak.

Frissen sült gesztenye és sokéves hagyományok - Kínából is érkeztek látogatók a Velemi Gesztenyenapokra

Velemben idén is megszervezték az immáron hagyományossá vált Gesztenyenapokat. Az esemény október 15-én és 16-án zajlik, mi már az első napon kilátogattunk, hogy belekóstoljunk a program hangulatába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában