Pár csepp az életért

2022.12.01. 11:12

Véradónapokat szervez a MÁV - Az országban 14 helyen adhatnak vért az önkéntesek

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 16. alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapokat. Szombathelyen december 6-án várják a véradókat.

Bege Botond

Forrás: MW

December 2-ától országosan 14 helyszínen várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet.

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, taj-kártyáját és lakcímigazolványát.

Szombathelyen december 6-án a MÁV Területi Igazgatóságánál, (9700 Szombathely Széll Kálmán u. 2. I. emelet, Ady terem) 9 és 13 óra között lehet majd menni önkéntesen vért adni.

Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind munkatársai számára, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát.

A koronavírus miatt bevezetett megelőző intézkedésekkel és az irányadó elvekkel kapcsolatban kérik, hogy a véradók tájékozódjanak véradás előtt, amit Itt megtehetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában