Gyakran alakul ki torlódás

2022.12.01. 07:00

Videó - Problémás kereszteződések Szombathelyen: Kárpáti Kelemen utca

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Több problémás kereszteződés van Szombathelyen, ezek közül most a Kárpáti Kelemen utca és a Bartók Béla körút kereszteződését néztük meg. A reggeli csúcsforgalomban gyakran alakul ki torlódás a Homok utca felől, nemcsak balra, de jobbra is nehéz kanyarodni a kereszteződésben a nagy forgalom miatt. A közelben lévő lakóparkokban nagyon sok ház épült az elmúlt időszakban, viszont az úthálózat fejlesztése elmaradt. 

Korábban a Bartók Béla körúton biciklisávot festettek fel, amivel az autósoktól vettek el sávokat. Ezeket a biciklisávokat nagyon kevés biciklis használja, az egyre több autó viszont kevesebb sávon haladhat. A szombathelyi önkormányzat korábban arról tájékoztatott, hogy ezt a problémás kereszteződést nem építik át, csupán a szomszédos Jégpince utcánál alakítanak ki körforgalmat. Ez viszont önmagában nem oldja meg a Kárpáti Kelemen utca kereszteződésének problémáját.

Véleményünk szerint a kereszteződésben kialakuló dugók viszonylag könnyen megoldhatóak lennének. Bár örvendetes a biciklis úthálózat fejlesztése, de itt a biciklisávok helyett az autósokat kellene segíteni. A Kárpáti Kelemen utca felől jobbra kanyarodók egy gyorsítósáv kialakításával könnyebben be tudnának csatlakozni a forgalomba. Ezzel valószínűleg megszűnnének az egyre gyakrabban kialakuló torlódások a környéken.


 

A biciklisek számára a legbiztonságosabb külön bicikliút kialakítása lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában