Sanyargatva szállította a migránsokat

2023.01.18. 16:06

10 ezer euró helyett több mint 5 év börtönt kapott a Vas vármegyében elfogott embercsempész

vaol.hu

Forrás: MW/archív

A Kőszegi Járásbíróság előkészítő ülésen a csempészett személy sanyargatásával, társtettesként elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év 6 hónap, valamint 5 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt két szerb állampolgárságú férfit - tájékoztat a Szombathelyi Törvényszék

Az I. rendű vádlott az általa vezetett személygépkocsi utasterében és csomagterében 10 indiai állampolgárt szállított az osztrák-magyar határhoz azzal a céllal, hogy a migránsoknak segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez, amiért összesen 10.000 eurót kapott. A csempészett személyek összezsúfolva, élelem és víz nélkül utaztak a négy utas szállítására alkalmas járműben. A II. rendű vádlott a csempészett személyeket szállító autó előtt – azonos útvonalon – előfutóként haladt gépkocsijával. A feladata az volt, hogy társának az útvonalat mutassa, illetve az esetleges rendőri ellenőrzésről jelezzen neki.

Az ítéletet az ügyész, vádlottak és védőik tudomásul vették, a döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában