Erős szél

2023.01.10. 08:38

A faházikót is feldöntötte a szél a szombathelyi Fő téren - fotók

Az erős szél nem csak a karácsonyfákat tologatta arrébb kedden, hanem felborította a Fő téren a faházikót is, amelyben József, Szűz Mária és Jézus alakja állt.

VN

Forrás: Cseh Gábor

A házikó a Szenthátomság szobrot körbevevő kerítésre dőlt, ami megakadályozta, hogy tovább mozgassa a szél a téren. A délelőtti órákban visszaállították a helyére. Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője azt közölte: a nap folyamán, elkezdik a ház lebontását, és a szobrokat is elszállítják a városgazdálkodás munkatársai. A szobrok a többi karácsonyi díszítéssel együtt a város által, ilyen célokra fenntartott raktárba kerülnek. A házikó lebontása alatt a karácsonyfáról is lekerültek az égők, és a fa feldolgozását is elkezdik a napokban. A fenyő feldarabolásra kerül és jótékony célokra fogják felhasználni.

Előzmény: Az erős szél felborította a szombathelyi Fő téren a faházikót, sokak megdöbbenésére a József, Szűz Mária és a kis Jézus alakja még mindig itt áll. A házikó a Szenthátomság szobrot körbevevő kerítésre dőlt. 

Forrás: Cseh Gábor

 

Forrás: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában