Kutatás

2023.01.19. 07:00

A fiatalok kétharmada optimista

A 30 év alatti fiatalok 63 százaléka bizakodva tekint a 2023-as évre, derül ki a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) friss kutatásából.

VN

A legnagyobb stabilitást a családi kapcsolatoktól és a lakhatási körülményektől várnak

A tavaly ezer ember telefonos megkérdezésével készült kutatás szerint a magyarok csaknem fele (45 százalék) bizakodva tekint az új évre. A megkérdezettek közül leginkább a 30 év alatti fiatalok optimisták. Mellettük a nők, a gyesen, gyeden lévő kisgyermekes anyák és a három vagy több gyermeket nevelők bizakodóbbak az átlagnál. A legnagyobb stabilitást a családban, a lakáskörülményekben remélnek. Úgy fogalmaztak, „a bizakodásra meg is van az okuk, hiszen 2023-ban újabb családtámogatási intézkedések segítik őket, mint a 30 év alatti anyák szja-mentessége, a diákhitel-elengedés gyermekvállalás esetén, a meghos - szabbított babaváró és falusi csok”. A legnagyobb javulást a járványhelyzet tekintetében várnak, közel harmaduk bízik a háborús helyzet javulásában, minden ötödik ember az energiahelyzet jobbra fordulására számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában