Elkészült a munkaterv

2023.01.02. 12:33

A gyöngyfűzés és mézeskalács készítés - Új szakkörök indulnak a jánosházi kultúrházban

Elkészült a Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtár idei munkaterve. Bár a fűtési szezon végéig nagytermi programokat nem tartanak, a szakkörök addig is, tovább folytatódnak.

Polgár Patrícia

Forrás: VN-archív

Lapunknak Varga Györgyné a művelődési ház megbízott vezetője beszélt az idei tervekről. Elmondta, hogy a fűtési szezon végéig nagytermi programokat nem szerveznek, ám a tavaly elkezdett és a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott, nagy népszerűségnek örvendő kézműves foglalkozások folytatódnak, a gyöngyfűzést és a mézeskalács készítést januártól kiegészíti a papír- és a kosárfonás is.

A sokak által kedvelt színjátszó kör rendszeres fellépője a környékbeli települések rendezvényeinek. A csoport idén új darabokkal készül és fellép a Petőfi-emlékév alkalmából a költészet napján, valamint a tavalyi nagy sikerű népmese napját is szeretnék megismételni, új mesékkel. Emellett tevékenyen vesznek részt a városi rendezvényeken, ünnepségeken.

Tavasszal a néptánccsoport is visszatér az intézménybe, akik már most készülnek városnapi fellépésükre.

A kézműves foglalkozások sorát húsvétkor kezdik meg az intézményben, ezek ősszel és karácsony előtt is folytatódnak.

A tavalyihoz hasonlóan nyári tábort szerveznek júliusban, valamint hetente egy alkalommal várják a gyerekeket különféle programokkal a nyár folyamán.

- Tevékenyen veszünk részt a városi programokban, ünnepségeken. Most lesz tíz éve, hogy Jánosháza város lett, ezt a Városnapon ünnepeljük meg, szeptemberben pedig az Almafesztivál lesz nagy programunk – tudtuk meg Varga Györgynétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában