Támogatás

2023.01.02. 11:17

Agyi aurizmában szenved Gréta – a pornóapáti kislány mellé állt a horgásztársadalom

A "Gréta a Mi Hősünk" Alapítványt támogatta Vas megye legnagyobb közhasznú civil szövetségeként a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Az adomány Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át még az ünnepek előtt.

Cseh-Egyed Bernadett

A Vasi Vizeken közösségi oldalán arról ír - ahogy arról lapunk is beszámolt -, hogy Gréta és családja Pornóapátiban élnek; a kislány még óvodás volt, amikor diagnosztizálták nála az agyi aneurizma nevű betegséget. Ez nagyon veszélyes, mert a lufik az érfalon bármikor eldurranhatnak, semmi megerőltetőt nem csinálhat, és jobb, ha kerüli még a megfázást is. Ma már negyedik osztályos a felsőcsatári iskolában, harmadiktól egyéni tanrendben magántanulóként tanul. 

Édesapja, Geosits Norbert és édesanyja Geosits-Obersinner Klotild váltott műszakban dolgoznak a vaskeresztesi MAM gyárban, hogy mindig legyen a gyermekkel valaki otthon. A nagyszülők túl idősek már, nem vonhatók be a család mindennapi feladatainak ellátásába. Grétával tanulni is kell, délelőttönként gyógytornája van, és fejlesztéseket kap. 

Gréta eddigi két műtétje sikerült, de még több értágulata is van, ezért további műtétekre van szükség, az agyi értágulatokat csak egyenként lehet operálni. Sajnos jelenleg Magyarországon már nem biztosított az OEP által is támogatott műtét elvégzése, így kénytelenek külföldön keresni a megoldást. További részletek a Vasi Vizeken közösségi oldalán olvashatók.

Akinek lehetősége van az egyéni adományokkal is támogassa Grétát, hogy minél előbb teljes értékű életet élhessen!  

A Gréta a Mi Hősünk Alapítvány számlaszáma: 

10918001-00000119-48270013 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában