Beruházás

2023.01.30. 17:22

Az esőzések ellenére is jól halad a csatornázás Jánosházán - fotók

Háromszázmilliós csatornaberuházás indult Jánosházán augusztusban. A csapadékos időjárás időnként hátráltatta a munkálatokat, mostanra mégis látványos haladást sikerült elérni: két utcában is jól haladnak a munkálatok.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Háromszázmillió forintos TOP-os támogatást nyert el a jánosházi önkormányzat megközelítőleg egy évvel ezelőtt. Az összeg a város teljes esővíz-csatornahálózatának felújítását nem fedezi, az elsődleges célul kitűzött első ütem megvalósításához azonban elegendő forrást biztosít – tudtuk meg Kiss Andrástól, Jánosháza polgármesterétől.

Forrás: Cseh Gábor

Összesen hat utca - köztük olyanok is, amelyek a KPM tulajdonában és olyanok is, amelyek önkormányzati kezelésűek - újulhat meg az első ütemben. A munkálatokat augusztusban kezdték meg, ám az esőzések miatt sokszor fel kellett, hogy függesszék azokat. Jelenleg a második utca felújításánál tartanak: a munkások hamarosan végeznek a Szent István utcában és az Árpád utca egyik részén, azt követően vonulnak át a Damjanich utcába, majd az Árpád utca másik felébe. Március 15-e után lehet elkezdeni a KPM-fenntartású utcákban a munkálatokat, így az időpont után kerül sorra a Hunyadi utca, a Sümegi utca és a Széchenyi utca. Minden ház előtt új hidat építenek, az önkormányzati fenntartású utcákban mederlapot, a KPM-utak mentén mederelemet helyeznek le a szakemberek – magyarázta el Kiss András.

Forrás: Cseh Gábor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában