Vádemelés

2023.01.24. 16:16

Azonosítókkal trükközött, úgy adta el autóját egy vasi férfi - jól átverte a vevőt

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

vaol.hu

Forrás: MW-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy  a Szombathelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette és csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy motorhibás gépjármű rendszámtábláit és regisztrációs matricáját egy másik, Magyarországon forgalomba nem helyezett, azonos típusú gépjárműre helyezte fel, majd az ily módon meghamisított egyedi azonosító jelekkel rendelkező járművet eladásra meghirdette. 

A hirdetésre jelentkező vevő 2021 februárjában közel 300 ezer forintért megvásárolta az autót, melyet eredetiségvizsgálatra vitt. A hatósági eljárás során kiderült, hogy a gépkocsi alvázszáma nem egyezik a nyilvántartásban szereplő rendszámhoz tartozó alvázszámmal, így a sértett a gépkocsit átíratni nem tudta és a közúti forgalomban sem tud vele közlekedni. A megvádolt férfi a sértettet az autó eredetének vonatkozásában tévedésbe ejtette és neki kárt okozott. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában