Járványhelyzet

2023.01.12. 17:04

Betört az influenzajárvány Magyarországra, Vas vármegyében is jelentős emelkedés tapasztalható

vaol.hu

Fotó: MW-archív

Ahogy arról korábban beszámoltunk, járványos szintre emelkedtek az influenzaszerű megbetegedések Magyarországon. Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertetve közölte, az év első hetében (január 2-8.) csaknem 162 ezren fordultak orvoshoz akut légúti fertőzéssel, közülük 19 ezer embernél a klinikai tünetek alapján influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

A számok azt mutatják, hogy az akut légúti megbetegedések 20 százalékkal, az influenzaszerű megbetegedések pedig 50 százalékkal emelkedtek az év utolsó hetében mérthez képest, ami azt jelenti, hogy elkezdődött az influenza járványos terjedése – hívta fel a figyelmet.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ adataiból kiderül, hogy Vas vármegyében is jelentősen növekedett az influenzaszerű megbetegedések száma az elmúlt időszakban. Az óév utolsó hetében 100 ezer lakosra lebontva vármegyénkben 1074-en fordultak akut légúti megbetegedés miatt orvoshoz, az újév első hetében ez a szám már 1431 volt, ami egy több mint 30%-os (pontosan 33%) növekedést jelent. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában