Kicsit másképp a kicsiknek

2023.01.09. 14:14

Csicsergő mise Celldömölkön, a tervek szerint ezentúl minden hónapban lesz

Játék közben, pokrócon ülve hallgathattak szentmisét kisgyermekek és szüleik szombaton a Nagyboldogasszony Plébánia kolostorépületében. A tervek szerint ezentúl minden hónapban lesz Csicsergő mise.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/Giczi Sándor

A szentmise szabályait megtartottuk, de a keretein lazítottunk – mondta Mikulyák László plébános, aki úgy tapasztalja: a szülők sokszor inkább el se mennek misére a gyermekükkel, mert tartanak tőle, egyrészt a kicsi nem bírja fegyelmezetten végig ülni a szentmisét, másrészt mocorgásukkal, esetleg sírásukkal zavarná a többi résztvevőt. Ezúttal a hideg padok miatt sem kellett aggódniuk a szülőknek: a kolostorépület padlójára pokrócokat, plédeket terítettek, a gyerekek pedig örömmel vették birtokba a rendhagyó játszóteret. Mikulyák László hozzátette: ha jobb idő lesz, talán átmennek a templomba is. 

A fő terv azonban az, hogy minden szombat délután 15 órakor várja a kisgyermekes családokat szentmisére, ami egyúttal jó alkalom a találkozásra, tapasztalatcserére, az örömök és az aggodalmak megosztására is. Celldömölkön eddig ilyenre még nem volt példa, de az országban több helyütt már beváltotta a hozzáfűzött reményeket a kezdeményezés. – Ők is a keresztény közösségünk részei, szeretnénk, ha ezt már kiskorban megtanulnák – hangsúlyozta. Ha igény mutatkozik rá, a jövőben baba-mama klubot is kialakítanak a plébánián. A következő Csicsergő szentmise február 4-én lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában