12 résztvevő város

2023.01.25. 18:54

Dokumentumfilm fesztivált tartanak Szombathelyen - fotók

Ma délután elkezdődött a kilencedik Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szombathelyi szakasza, hiszen a főváros mellett országszerte több mint tizenkét város vesz részt a megmozduláson.

Bege Botond

Fotó: © Unger Tamás

Ma startol el a „Szabadság tűz alatt” c. film vetítésével a vasárnapig tartó filmfesztivál, ahol a kilencedik Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon (BIDF EXTRA)  bemutatott közel ötven alkotás közül a legjobbak közé beválogatott hét egész estés dokumentumfilmet vetítenek le a Savaria Plázában. A vetítések után pedig szakemberekkel beszélik meg a látottakat. Holnap a Kölyök Platónok c. filmet vetítik délután 18 órától.

A szakmai beszélgetéseken Andor Eszter, Bartha Gábor, Dr. Lantos Nóra Anna, Dr. Nagy Beáta Magda, Dr. P. Remete Eszter, Horváth Iza, Katona Attila, Kelemen Zoltán, Laskay-Horváth Claudia, Márkus Flóra, Nagy Andrea, Nagy Attila, Németh Andrea, Stercz Gellért, Vágvölgyi András filmes szakemberek vesznek majd részt, minden film után. Ma  Vágvölgyi András és Bartha Gábor vezette a film utáni beszélgetést. 

A fesztivál megnyitóján dr. Nemény András, Szombathely polgármestere is köszöntötte az érdeklődőket.

A nemzetközi filmek mind különbféle üzenetet próbálnak eljuttatni a nézőknek, mint például: Légy felelős! Légy bátor! Légy őszinte! Légy szabad! Vagy épp, hogy Légy boldog!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában