Gyász

2023.01.12. 09:29

Elhunyt Lenner József, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium volt tanára, igazgatóhelyettese

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Pixabay

A hírt közösségi oldalán jelentette be az intézmény. Mint írják: Lenner József egész munkásságát a celldömölki oktatás szolgálatának szentelte.1954-ben szerzett földrajz – történelem szakos középiskolai tanári oklevelet az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Kezdő tanárként került az akkor Gábor Áron nevét viselő celldömölki gimnáziumba.1955-től az akkor működő helyi diákotthon nevelőtanára lett, és ott dolgozott 1974-ig. Ebben az évben újra a már Berzsenyi Dániel Gimnázium nevű intézmény főállású pedagógusa lett, és 1977-től egészen nyugdíjba meneteléig a gimnázium igazgatóhelyettesi pozícióját töltötte be.

Forrás: Facebook/Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium

Egykori kollégái kiemelkedő szakmai felkészültségű, rendkívül elkötelezett, lelkiismeretes, megbízható, korrekt, a közösség érdekeit szem előtt tartó pedagógusnak ismerték. Alapvető feladatának tartotta a tehetséggondozást, számos diákot készített fel eredményesen szaktárgyaiból, de főként földrajzból az érettségire, a felvételi vizsgára. Nem tévesztette szem elől a pedagógus nevelési feladatait sem, türelemmel, szükség esetén kellő szigorral, példamutatással terelgette az intézmény növendékeit. 

Osztályfőnökként, a tanulószoba működési időszakában annak vezetőjeként különleges alkalma nyílt erre, ahogy arra is, hogy felkarolja a lemaradókat, a segítségre szorulókat. Főállású kinevezése mellett tanította szaktárgyait a gimnáziumban esti tagozatként működő szakmunkások szakközépiskolájában is. Munkáját „Kiváló Munkáért” kitüntetéssel és „Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel” ismerték el. Nyugdíjas pedagógusként átvehette arany- majd gyémántdiplomáját. A pedagóguspályán két fia lépett a nyomdokaiba. Munkássága példaként állítható az újabb tanárgenerációk elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában