Adományozási akció

2023.01.02. 14:26

Erdélybe, Moldvába küldtek csomagokat - Ruhaneműt, élelmiszert gyűjtöttek és adományoztak a bolyais gyerekek

A Gyakorlóiskolák Szövetsége karácsonyi adományozási akciójába idén is bekapcsolódott az ELTE Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium.

Merklin Tímea

Forrás: VN

- Idén az erdélyi Csíkszereda és moldvai csángó Diószeg települések nehéz sorsú gyermekeinek gyűjtöttünk karácsonyi ajándékcsomagokat – tudtuk meg Kukor Ferenc igazgatóhelyettestől, aki azt is elmondta: összesen 232 küldemény gyűlt össze, valamint tizenöt doboz ruhanemű és tíz doboz tartós élelmiszer, melyeket Budapestre szállítottak, onnét pedig Sándor József, az egri gyakorlóiskola volt igazgatója továbbítja majd a helyszínekre.

Forrás: VN

Az igazgatóhelyettes köszönetet mondott minden résztvevő diáknak - és szüleiknek is - az akció támogatásáért, Kocsis Terka és Stróbl Aliz kollégáknak a gyűjtés adminisztrációjáért, illetve Tájmel Tamásnak, aki szülőként működött közre önzetlenül a szállításban. A két kiválasztott településen (Diószeg, Csíkszereda) kívül még öt moldvai falu gyermekei számára jutott a gyűjtésből. Az ajándékozó bolyais családok a csomagokba egy-egy kedves köszöntő levelet is elhelyeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában