Pályázat

2023.01.20. 10:00

Feltárul az értéktár! - idén is lesz vármegye- és hungarikumismereti vetélkedő

A Vas Megyei Közgyűlés 2022-ben – immár 4. alkalommal – ismét kiírta a pályázati forrásból finanszírozott „Feltárul az értéktár!” vármegye- és hungarikumismereti vetélkedőt.

Vas Népe

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

A felhívásra 17 középiskolás és 14 általános iskolás (7-8. osztály) csapat jelentkezett. Ők 2022 őszén mindannyian kitöltötték a 8 feladatból álló online feladatlapot. A megoldásokhoz megkötés nélkül használhatták az internetet, ám néhány feladatnál kreativitás nélkül ez mit sem ért. Mert képes-e feldobni a net az értéktár valamely eleméből gyártott mémet? És melyik linken kereshetnénk a vasi szobrok egymásnak küldött üzeneteit? A játékosok emellett vármegyénk térképének alapos ismeretéről is tanúbizonyságot tettek, és Hamupipőke szerepét is fel kellett venniük, amikor tengersok információból kellett kicsipegetniük az egybetartozókat. 

A kategóriánként 6-6 legjobb csapat a 2. fordulóban filcet, tollat, festéket ragadott, hogy elkészítsék egy – általuk választott – vasi nevezetességet bemutató póló tervét. A valóságosan is megalkotott ruhadarabért kapott pontok már a 3. forduló, a szóbeli döntő pontszámait gyarapítják.  

A megmérettetést 2023. január 24-én a Kámoni Arborétum Látogatóközpontjában rendezik meg, ahol délelőtt az általános iskolai, délután a középiskolai korosztály csapatai játszanak egymással. Hisz valójában játék ez a vetélkedő, ezt a  feladványok címei is tükrözik: Helyezkedj!, Dominó, Tedd helyre a rendetlent! Pont jó! Most mutasd meg! Közös emlékezet, Térképen az érték, Kapcsolj! 

Ez lesz az a nap, amikor mindenki jól jár, hiszen a már megszerzett élmények és tudás mellé értékes tárgynyereményeket is nyernek a versenyzők és felkészítő tanáraik. 

A vetélkedőt megtiszteli jelenlétével zsűrielnökként Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint zsűritagként Kevy Albert, a Vas Vármegyei Értéktár elnöke. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában