Felújítás

2023.01.31. 08:00

Főleg a tömör aljzat lassítja a munkát - Megnéztük, hogyan áll a felújítás a Csónakázótó körül

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, felújítják a szombathelyiek által közkedvelt szabadidős terület, a Csónakázótó körüli sétányt. Megnéztük, hogyan áll most a munka.

Bege Botond

Forrás: Unger Tamás

Három hete Horváth Soma, a városüzemeltetéséért is felelős alpolgármester jelentette be a munkálatokat a tó mellett, ahol akkor már folyamatban volt a munka. – Előreláthatólag két-három hetet vesz igénybe a munka – hangzott el, hozzátéve: az időjárás függvényében természetesen változhat az időtartam. Azóta zordabbra fordult az időjárás, nemcsak eső, de némi hó is hullott Szombathelyen. 

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

Hétfőn megkérdeztük: hogyan állnak a munkálatok. A polgármesteri hivatal kommunikációs vezetőjétől, Kéner Balázstól megtudtuk: az időjárás csak néhány napig akadályozta a munkát. Nem várt lassítási tényező azonban akadt: nem gondolták az elején, hogy en - nyire összetömörödött az aljzat. Eddig nagyjából a szükséges munkák fele készült el. Az ígéret szerint a felújítás a sétányavató programjaival érintett részeken február 6-ig befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában