Ilyen volt 2022

2023.01.01. 17:30

Halálos baleset, TOP vasi cégek, elkelt a laktanya, áram nélkül maradtak, szavazás az év emberéről - Ez történt decemberben

vaol.hu

Halálos baleset Vas megyében: óriási sebességnél repültek ki az autó utasai

Megírtuk, december közepén egy BMW személyautó nagyon nagy sebességgel haladt Vas megye határában Halastó felől Hegyhátsál irányába egy alsóbbrendű úton, amikor a járművet egy bukkanó megdobta, majd az autó nagy sebességgel letért az útról és az út melletti kisebb árokba hajtott. A jármű az út melletti mezőgazdasági területen haladt tovább, többször is a levegőbe repült és átpördült, közben egy beton áteresznek is nekicsapódott, majd egy több mint két méter magas kerítésen átugratva egy TV-torony mellett állt meg közel 200 méterre attól a helytől, ahol először lehajtott az útról.

Az autóban ketten utaztak, egyikük sem használta a biztonsági övet, ezért mindketten kirepültek az autóból, ami a többszöri becsapódás közben a felismerhetetlenségig összetört. Az autó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, másikuk súlyosan megsérült.

Szörnyű tragédia történt az egyik horvátzsidányi családi házban

A hónap elején érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint halálos füstmérgezés történhetett Vas megyében, Horvátzsidányban. A tűzoltók kivonultak a Kőszegi utcában fekvő családi házhoz, amelynek egyik szobájában találták meg az áldozatot. A családi házban egy öntöttvas kályhával fűtöttek, amelynek a füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. A tűzoltók rekonstruálták az esetet és begyújtottak a kályhába. A hibás füstcsőből több helyen is füst szivárgott a szobába, feltehetően ez vezetett a tragédiához.

Eredményes volt a licit, mutatjuk, mennyiért kelt el a 11-es Huszár úti laktanya területe

December tartották a szombathelyi 11-es Huszár úti laktanya területére kiírt nyilvános licittárgyalást a városházán. A két pályázó cég kicsivel több, mint 8 millió forintos licitlépcsővel számolhatott a gazdasági bizottság határozata nyomán. A közgyűlés által megállapított kikiáltási ár nettó 660 millió forint volt. Végül a szombathelyi Vasi Inter-Opus Kft. képviselőjének keze lendült csak a 863 millió 346 ezer forintos licitlépcsőnél, így ez a cég szerezte meg a belvároshoz közeli területet. 

– Meggondolatlanul, a véleményünk szerint jelentősen a valós értéke alatt hirdetett meg eladásra egy tízhektáros ingatlant, a 11-es Huszár úti laktanya B területét Szombathely baloldali többségű közgyűlése – erről Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott korábban.

TOP 100: mutatjuk a legeredményesebb vasi cégeke

Decemberben mutatták be a Mediaworks TOP 100 kiadványát, amiben a 2021-es év eredményei alapján Vas megye legnagyobb vállalkozásai kaptak helyet. A NAV Vas Megyei Igazgatósága és a Vas Népe Szerkesztősége együttműködésének köszönhetően jelenhetett meg immár hagyományszerűen a vasi gazdasági "leltár", amiből a TOP 100 társaság kiemelt adatai, a TOP 50 vállalkozás átlagos állományi létszáma, továbbá kistérségenként a TOP 3 kiemelkedő cég mutatói is megismerhetőek.

A legeredményesebb cégek ismét szombathelyiek voltak. 

Vajon ki lesz az év vasi embere? Bemutatjuk az idei jelölteket

A Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 25. alkalommal hirdeti meg az év vasi embere választást. Az idén is lesz közönségdíj: Vas megye Facebook-oldalán január 6-én éjfélig lehet szavazni a legalkalmasabbnak tartott jelöltre.

Kidőlt egy villanyoszlop Vas megyében, kétezer háztartás maradt áram nélkül

Kidőlt egy vasbeton villanyoszlop egy nemesládonyi mezőgazdasági területen. A kábelek veszélyeztették a közút járműforgalmát. A sárvári hivatásos tűzoltók vonultak az esethez. Az egység az áramszolgáltató munkatársait kérte a helyszínre, megérkezésükig a tűzoltók biztosították a helyszínt. A munkálatok idején az áramkimaradás három településen összesen kétezer fogyasztót érintett. Az áramszolgáltatás négy óra harminc perckor helyreállt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában