Időjárás

2023.01.28. 07:25

Havazásra ébredtünk Vas megyében, ilyen lesz az idő a nap hátralévő részében

Fronthatás szerencsére nincs, a várható időjárás a cikkben.

Forrás: Pixabay

Az erősen felhős, vagy borult égből szórványosan várható vegyes csapadék: délkeleten inkább szitálás, havas eső, máshol hószállingózás. Az északnyugati szél mérsékelt marad. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Vas megyében a hajnali enyhe fagy után +3 fokig melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában