Tíz település, 82 millió forint

2023.01.19. 10:35

Hende Csaba: a vasi kistelepülések is számíthatnak a kormány támogatására

A Magyar Kormány támogatásának köszönhetően a választókerületemben tíz kistelepülés közel 82 millió forintot kap a megemelkedett rezsiköltségek fedezésére – jelentette be közösségi oldalán dr. Hende Csaba parlamenti alelnök, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője.

Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

Korábban beszámoltunk róla, több mint 630 millió forintos összeggel kiemelkedően magas rezsitámogatásban részesült Szombathely. – Ez ékes cáfolata mindazoknak a rosszindulatú hazugságoknak, amiket a városvezetés hosszú évek óta tölcsérrel próbál a szombathelyiek fejébe beletöltögetni – kommentálta akkor Hende Csaba a bejelentést. 

A tízezer lakos feletti önkormányzatok támogatása után a kistelepülések megsegítéséről is döntött a kormány. Vas vármegye 1. számú választókerületében tíz kistelepülés összesen 82 millió forintot kap.  – Ez átlagosan több mint nyolcmillió forintot jelent településenként, de a pontos összeg kiszámításánál figyelembe vették a települések méretét és az intézmények számát. A közvilágítással, a gyermekintézmények fenntartásával, a gyermekétkeztetéssel járó többletköltségek támogatására fordítható a pénz, amely havi részletekben érkezik majd, és amelynek összegét az évben kétszer még felülvizsgálják – mondta el megkeresésünkre Szombathely és térségének országgyűlési képviselője. Hozzátette: – Az érintett polgármesterek visszajelzései alapján úgy gondolom, nagy megelégedéssel és örömmel fogadták az összeget. Most készítik a települések az éves költségvetéseiket, csak titokban számítottak erre a segítségre, de most, hogy hivatalossá vált, nagy könnyebbséget jelent a tervezésben.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában