Bál

2023.01.21. 20:50

Horváth Dániel Dudu az idei Kiss Sándor-díjas – A Pannónia étteremben tartották a Rotary jótékonysági bált

A Pannónia étterem adott otthont szombat este a Rotary Club Szombathely idei jótékonysági báljának. Kihirdették: Horváth Dániel Dudu az idei Kiss Sándor-díjas.

Tóth Kata

Forrás: Unger Tamás

Varga Dániel Bálint elnök, az est házigazdája köszöntőjével kezdődött a cselekvő humanizmusáról ismert helyi szervezet 22. jótékonysági bálja. A Rotary világszervezet bemutatása után az elnök mintegy 25 fős szombathelyiközösségükről beszélt: heti rendszerességgel összejárnak és azon ötletelnek, hogy pro bono segítségüket valamilyen formában a közösség javára fordítsák és hogy az ötletekhez honnan szerezzenek megfelelő forrást. Mint mondta, nem tétlenkedtek tavaly, és az idén sem ezt tervezik. Csak a tavalyi évben 250 ezer forintot adományoztak a háború elől menekülök megsegítésére (a Rotary Magyarország 58 klubja összesen 20 milliós segítséget adott), Kiss Sándor díjjal jutalmazták Nagy Bakonyi Boglárkát, a Weöres Sándor színház színészét, énekesét, 750 jégkrémet osztottak ki gyereknapon három általános iskolában, ágybetéteket adományoztak a Markusovszky-kórház ápolási osztályának 550 ezer forint értékben, OkosZebrát telepítettek a Hunyadi út forgalmas részén és mentorprogramot indítottak az ELTE-vel együttműködve. Köszöntője után az est fővédnöke, Réti László kormányzó nyitotta meg a bált.

2000-ben díjat alapított a klub újjáalakulásuk utáni első elnökük, a kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész, érdemes művész, Kiss Sándor emlékére. Az elismerést az idén Horváth Dánielnek ítélte a kuratórium. Ahogy a korábbiakban, úgy most is egy 35 év alatti, Vas vármegyéhez kötődő művészt ismertek el a díjjal: Horváth Dániel Dudu szombathelyi virtuóz hegedűs, aki Kellene Kis Kert nevű formációjával 2020-ban elnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál fődíját, 2021-ben az Öröm a Zene országos tehetségkutatón a zenekar az év felfedezettje díjat kapta. Számos sikeres színházi előadásban dolgozott, elsősorban Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban. 2020 óta a szombathelyi Waldorf Általános Iskola hegedűtanára, fontos számára, hogy fiatalokkal foglalkozzon, megszerettesse velük a zenét. Horváth Dánielnek a klub harmincéves ünnepségén adják át a díjat április 14-én a Bartók Teremben. Az elegánsan feldíszített teremben 120 személyre terítettek. A zenét a Repeta Zenekar szolgáltatta a bálozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában