Sajtófotó

2023.01.28. 15:51

Ingyenes a nevezés - Sajtófotó.XIII. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás és Pályázat

Február 24-ig lehet képeket beküldeni. Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Szombathelyi Sajtófotó-kiállítást és Pályázatot. Szeretnék objektíven (és azon keresztül) megmutatni vasi vármegyeszékhely legfontosabb, leglátványosabb és legérdekesebb történéseit, kulturális és sporteseményeit.

VN

2020.08.20. Szombathely

Fotó: VN Archív - Cseh Gábor

A pályázaton részt vehet minden Szombathelyen (is) dolgozó fotóriporter, illetve szabadúszó fotós.

2022-ben készült fotókat várnak, ami a pályázat fent említett céljainak megfelelően betartja a sajtófotó írt és íratlan, technikai, etikai és jogi szabályait.

 

Idén is több kategóriában lehet pályázni: hír/esemény, kultúra/művészet, illetve sport - mindháromban legfeljebb három képpel. Egyedi képeket várnak, fotósorozat nevezésére itt nincs lehetőség.

 

Újdonság, hogy ebben az évben negyedik kategóriát is hirdetnek. Külön kategóriában várják azokat a pályaműveket, amik beleférnek a sajtófotó tágabb műfajába, ugyanakkor valamiért a fenti három kategória egyikébe se tagolhatók. Jellemzően ide sorolható a streetfotó, a tájkép vagy akár a természetfotó is. Ebbe a kategóriába lehet küldeni sorozatot is, legfeljebb 6 képpel. (Ebben az esetben fontos jelezni a képek sorrendjét.) Itt is legfeljebb három művel lehetséges nevezni, egy képsorozat egyetlen pályaműnek számít.

 

A beküldött képekkel kapcsolatos bármiféle jogi felelősséget a pályázó a nevezéssel automatikusan magára vállalja és tudomásul veszi, hogy forrásmegjelöléssel a Szombathelyi Sajtófotó-kiállításon, valamint a város honlapján (szombathely.hu), közösségi média felületein (Facebook: Szombathely MJV, Instagram: @szombathely.hu), a város utcai digitális hirdetőin, valamint az önkormányzati médiumokban (Savaria Fórum, SZTV) a pályázattal és a kiállítással kapcsolatosan megjelenhetnek. A nevezés ingyenes.

 

Nevezni az alábbi linken lehetséges, a feltöltő neve és elérhetőségei megadásával: https://www.szombathely.hu/sajtofoto-kiallitas/

A képeken kívül egy szöveges fájlban egyértelműen kell jelezni, melyik pályaművet melyik kategóriában nevezik, továbbá minden képhez/képsorozathoz várnak egy címet és egy egymondatos tárgyilagos leírást (az eseményt, annak helyét és idejét kell feltüntetni). A zsűrizésre eredeti méretű képeket várnak.

(Technikai megjegyzés: idén nincs a képfájlokra méretkorlát, a feltöltőfelület a linkelt űrlapról külön nyílik, sikeres feltöltés után az oldal bezárható, de a jelentkezési űrlapot is szükséges elküldeni, utóbbiról e-mailben visszajelzést küldenek.)

 

A beküldött képeket fotóriporterekből álló szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke idén is Benkő Sándor, MÚOSZ-nagydíjas fotóriporter. Kategóriánként egy-egy díjat osztanak ki, továbbá egy pályázónak Angyal László-díjat adnak át.

 

A pályaművekből rendezett kiállítás megnyitója, valamint az ünnepélyes díjátadó a hagyományoknak megfelelően, idén is a március 15-i ünnepi események része lesz.

 

A pályázat beküldési határideje 2023. február 24. 12 óra. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában