Vetélkedők

2023.01.25. 07:00

Irodalom, képzőművészet, zene - Több vetélkedőt is meghirdetett a körmendi gimnázium

A magyar kultúra napján irodalmi és képzőművészeti pályázatot, szavalóversenyt, valamint műveltségi vetélkedőt is hirdettek a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Vas vármegye több iskolája is rész vett a megmérettetéseken.

Tóth Judit

Izgalmas pillanatok a zsűri előtt

Fotó: Jámbori Tamás

Az irodalmi felhívásra huszonöt általános iskolás nyújtott be pályázatot. Első lett Csóbor Luca, a csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola tanulója, második helyen Holics Hunor, a gyöngyösfalui Dr. Tornay Sándor Általános Iskola diákja, harmadikon Köbli Bendegúz, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájának versenyzője végzett. A középiskolásoknál tíz pályaművet értékeltek, első helyet szerzett Kovács Luca a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumból, második lett a körmendi Rázsó Imre Technikum tanulója, Porcsalmi Lívia, harmadik helyen pedig Szabó Mátyás végzett, a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumból. 

A szavalóversenyen az általános iskolásoknál harminchárman indultak, első lett Murai Balázs, második Joó Csenger, harmadik Vilics Botond, mindannyian a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulói. A középiskolásoknál nyolc versmondó állt a zsűri elé. Sárközi Levente, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákja lett az első, második helyen Homlok Eszter, a VMSZC Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégium tanulója végzett, harmadik Pintér Lili lett, a Sárvári Tinódi Gimnáziumból. 

A képzőművészeti pályázat huszonhárom indulója közül az első két helyet az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulói szerezték meg. Első lett Spaits Mátyás, második Horváth Emília, harmadik Tóth Domonkos, a Somogyi Béla Tagiskolából. A középiskolásoknál tíz pályázó közül Balogh Blanka nyert a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium képviseletében, második helyet ért el Varga Kata, a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiumból, harmadik Nagy Nóra lett a VMSZC Rázsó Imre Technikumból. A műveltségi vetélkedőn hat csapat indult, a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium tarolt ebben a kategóriában. Első lett a Kokárda Gárda, a csapat tagjai Joó Aida, Wágner Flóra és Horváth Kinga Rebeka voltak, második helyen a Nyertünk! együttese végzett, a harmadik a Triászászok lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában