Görkorcsolyás edzések

2023.01.13. 17:30

Jég nem, de edzések lesznek a jégcsarnokban - Visszatér a görkorcsolya és az utazás

Január végétől nem lesz jég a jégcsarnokban – a megemelkedett energiaárak miatt a klub nem tudja vállalni a pálya hűtésével járó költségeket. Visszatérnek a görkorcsolyás edzések és az utazások.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Korábban beszámoltunk róla, csütörtökön este rendkívüli szülőértekezletet tartott a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, amelyen részt vett dr. Nemény András polgármester és Kovács Cecília, a SZOVA ZRt. vezérigazgatója is. Értesüléseink szerint a téma a létesítmény energiaellátásával kapcsolatos nehézségek voltak.  

Ezt megkeresésünkre Göncz Szabolcs, az egyesület elnöke megerősítette. Elmondta: a létesítmény fűtése és melegvízellátása költséghatékony, a pálya hűtése viszont jelentős elektromos energiát igényel. Ennek ára december 31-e után három és félszeresére emelkedett. – Október közepén szembesültünk ezzel az árral, azóta keressük a megoldást, de ilyen rövid idő alatt nem tudtunk rajta változtatni – fogalmazott, majd elmagyarázta: különböző műszaki akadályok miatt jelenleg nem tudnak önállóan eletromos áramot beszerezni, ezért függenek a SZOVA-tól.  Egyesületként nagyobb mozgásterük lenne, a következő szezonkezdetig ennek igyekeznek megteremteni a feltételeit.  

A klub anyagi biztonságát nem akartuk kockáztatni, ezért a jégkészítést január végéig tudjuk felelősen biztosítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy leállnak az edzések, részt veszünk a következő, 23/24-es szezonban is – húzta alá Göncz Szabolcs, majd hozzátette: az átmeneti időszakban visszatérnek a görkorcsolyás edzések, a versenyeket más városokban tartják meg, és ha szükséges, Zalaegerszegre utaznak jeges edzésre. – Szeretnénk megőrizni az eddig elért eredményeket. A jelenlegi helyzetünket egy konyhához tudom hasonlítani: sokáig nem volt, aztán lett mikrónk. Most megint nincs, de attól még tudunk melegíteni – fogalmazott. 

Megkérdeztük dr. Nemény András polgármestert, a város támogatná-e az egyesületet az energiafüggetlenségben. Azt mondta: - Mi is azt gondoljuk, hogy ez fontos, és amennyiben jogszerűen lehetséges, az energiafüggetlenség technikai feltételének kialakításában maximálisan partner lesz a város. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában