Kalóz, varázsló, madár, napraforgó

2023.01.31. 11:37

Jelmezben gyalogoltak fel a Kalapos-kövekhez – Gyerekek, felnőttek is teljesítették a távot

A Kalapos-kövekhez szervezett jelmezes túrát a Bozsoki Kökörcsin Egyesület. A farsangi hétvége részeként szombat este batyus jelmezbált szerveztek, vasárnap délután pedig felkerekedtek – gyerekek, felnőttek is teljesítették a távot.

Tóth Kata

A Bozsoki Kökörcsin Egyesület tagjai a Kalapos-köveknél

Forrás: VN/Banga László

Tavaly jött a túra ötlete, amikor a pandémia miatt még nem lehetett bálokat tartani a farsangi időszakban. A Kalapos-kövek sziklaalakzatai Bozsokhoz tartoznak – a nyári tábor idején és később családokkal is többször kimentek az év folyamán, tudtuk meg Frank-Sziklai Mártától. A farsangi túra jól bevált helyszínen az idén sem változtattak: kalóznak, varázslónak, mentősnek, madárnak, napraforgónak, skótnak, rőzsehordó öreganyónak, Minyonnak, Fradi-szurkolónak öltözve vágtak neki a túrának az egyesületi tagok, nagyobb részben saját készítésű maskarákban. Márta elmondása szerint jó levegő, gyönyörű környezet, havas erdő fogadta a csapatot a sziklatömböknél. Felérve ettek-ittak, fényképezkedtek, és máris visszafordultak, hogy még sötétedés előtt hazaérjenek. Tempósan sétálva, szűk három óra alatt megfordultak – számolt be Márta. Az már biztos, hogy mostantól évente vállalkoznak a jelmezes gyaloglásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában