Budapest

2023.01.18. 19:30

Jótékonysági célú zumbathon-délután egy szombathelyi zumbaoktató házaspár szervezésében

Jótékonysági esemény helyszíne lesz január 21-én, szombaton a Budapesti Csili Művelődési Központ. A Heim Pál Gyermekkórház Gyermekneurológia Alapítvány munkáját segíti a Zumbathon, amelyre háromszáz résztvevőt várnak a szervezők.

Tóth Kata

Jó ügy mellé álltak a zumbások

Fotó: VN/Zsíros István

A zumba közösség szeretete és ereje határtalan – így gondolja ezt a szombathelyi zumbaoktató házaspár, Horváth Ádám, a felesége, Horváth-Nagy Anikó, akik a budapesti oktatóval, Sänger Nagy Viktóriával karöltve az esemény fő szervezői. A Zumbathonon – jótékonysági zumbaünnepen – való részvételre szóló felhívásukban Ádám és Ancsi a kislányukkal történtekre is utalnak. 

Azt írják: a Heim Pál Gyermekkórház Gyermekneurológia Alapítványának, a neurológiai osztálynak köszönhetik, hogy egy külsős szem már mit sem sejt abból, amin ők gyermekükkel az elmúlt két évben keresztülmentek. „Tavaly augusztusig a kórházba jártunk kezelésekre Liliennel. A hála, amit érzünk az itt dolgozó csodálatos emberek iránt, szavakkal nem kifejezhető. Most mi szeretnénk nekik adni, hogy be tudják fejezni a csodaszép új osztályt, ahová hosszú idő után átköltözhetnek, hogy a babák, gyermekek kényelmesebben gyógyulhassanak.” 

Szombaton 13-tól 18 óráig tehát dübörög a Csili Művelődési Központ, ahol összesen háromszáz fanatikus zumbarajongó érzi magát nagyszerűen, miközben egy jó célt támogat. A jegyek néhány napon belül elkeltek, az esemény teljes bevétele a kórház Gyermekneurológia Alapítványához érkezik. Ancsitól megtudtuk, országszerte sok csapat, köztük vasiak is tartottak adománygyűjtő órákat az elmúlt hetekben, napokban – vendégek, barátok, oktatótársak is a jó ügy mellé álltak. 

Eddig több mint egymillió forint értékű tombolafelajánlás érkezett, és ugyanennyi különböző cégektől közvetlenül az alapítvány számlájára. Mindenki ingyen vállalta a szereplést a zumbafitnesz-bemutatókkal, workshopokkal tűzdelt, hetven oktatót felvonultató szombati rendezvényen, amelynek csúcspontjaként Ádámék kislánya, Lilien adja majd át az adományt a kórház és az alapítvány képviselőinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában