Köszöntés

2023.01.11. 11:30

Jubileumi diplomák kimagasló munkát végző vépi pedagógusoknak

Otthonukban adta át két nyugdíjas kollégájának a gyémántdiplomát, illetve vasoklevelet Molnár Krisztina, a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Suri Gézáné és Zátonyi Imréné is az iskola meghatározó alakjai voltak.

Tóth Kata

Zátonyi Imréné és Suri Gézáné átveszik az elismerést.

Forrás: VN/Hatos-iskola

Suri Gézáné Gizi néni 1960-ban – több mint hatvan évvel ezelőtt – a Győri Felsőfokú Tanítóképző Intézetben szerzett tanítói diplomát. Neki gyémántdiplomát adott át az intézményvezető. Zátonyi Imréné Paula nénit is köszöntötte, aki Kaposváron 1957-ben szerzett tanítói oklevelet. Hivatását közmegbecsülésre méltón teljesítette, több évtizedes munkájáért vasoklevelet vehetett át Molnár Krisztinától.

– Két kiváló tanítónőnek gratulálhattam, akiket minden vépi ismer, akik nemzedékek sorát tanították írni, olvasni, számolni, kisdiákok százait nevelték szeretettel. Tudták mikor kell dicsérni, mikor kell buzdítani, mikor nem kell szólni egy szót sem, csak átölelni karral, simogató tekintettel, aggódó szeretettel. Tanítóink életünk meghatározó alakjai, tanításuk egy életen át elkísér minket, hálás szavakkal beszélünk róluk, mert a saját életük példáján pozitív példát nyújtottak mindannyiunknak – fogalmazta meg az oklevelek átadása után az igazgató, és Füst Milánt idézte: „Magam tanáromtól tanultam majdnem mindent, ami bennem ér valamit: emberszeretetet, hazaszeretetet, becsületet, az igazsághoz való töretlen ragaszkodást.”

Az igazgató elmondta még: mindkét pedagógusszabadidejében aktívan részt vett az akkor még nagyközség, Vép kulturális életében. Ők tudták akkor is, mi kell a pedagóguspályához, megint Füst Milánt idézve: mélységes, ellenállhatatlan emberszeretet, töretlen bizalom, tehetség, és az, hogy emlékezni tudjanak saját fiatalságukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában