Köszöntés

2023.01.22. 16:00

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötték Jolán nénit

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte a családja Czál Józsefné Jolán nénit. A település nevében Varga Gyula polgármester lepte meg virággal és ajándékkal a szépkorú asszonyt, aki Molnaszecsőd legidősebb lakója.

Tóth Judit

Forrás: Tóth Judit

Czál Józsefné Gueth Jolán 1928. január 22-én született Egyházasrádócon, ötgyermekes családban. Házassága révén került Molnaszecsődre, azóta itt él. Az asszonynak két fia, öt unokája és hat dédunokája van. Jolán néni világ életében a mezőgazdaságban dolgozott, de sok időt töltött fonással, horgolással, varrással is. Hosszú évekig piacozott, járt árulni Szombathelyre és Körmendre is. Ez volt az egyik kedvenc elfoglaltsága.

- Sütök, főzök most is, nem hagyom el magamat, a születésnapomra is sütöttem. Tyúkjaim vannak, meg szép kertem, ott teszek-veszek szinte egész éven át. Mindenem megvan, boltba ritkán járok, akkor is csak kenyeret, meg tejet veszek, bár utóbbi már nem olyan, mint ahogyan én azt annak idején megszoktam – mondta Jolán néni, akinek reggelije minden nap tejeskávé és fehér kenyér.

Forrás: Tóth Judit

És, hogy mi a hosszú élet titka? Dolgozni kell, nem szabad leállni – mondta az asszony, aki napközben nem fekszik le soha, csak széken ülve pihen. A televíziós műsorok nem nagyon érdeklik, inkább aktív munkával tölti a mindennapjait. Mindig lefoglalja magát, nincs ideje unatkozni. Szomszédasszonya, Varga Józsefné Piri néni gyakori vendég nála. A 95 éves asszonyt családja mellett Varga Gyula, Molnaszecsőd polgármestere is köszöntötte, aki egyúttal Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét is tolmácsolta, és átadta az alkalomra készült emléklapot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában