Felújítás

2023.01.20. 12:47

Megszépül Szombathelyen az Emlékmű alatti terület

Jó hírről számolt be, az Emlékmű környezetének komplex felújításáról tartott sajtótájékoztatót pénteken dr. Nemény András, Szombathely polgármestere.

Tóth Kata

Fotós: © Unger Tamás

A helyszínen, a Boldog Brenner János ligetben elmondta: évtizedek óta elhanyagolt állapotban van az Emlékmű alatti terület, eddig nem jutott forrás a felújítására. A közeljövőben azonban szinte a teljes terület megújul. A rossz lépcsők és az azokhoz vezető utak térkőborítást kapnak. A szánkódombon lévő sétányrész is megszépül - úgy, hogy továbbra is lehet majd rajta szánkózni: oda térkő- és műfűburkolatot terveztek. Az Emlékmű melletti területen is térkövet raknak le, és új funkciót kap: rendezvénytérré alakítják. A Metál Hungária Holding Zrt. ajánlott fel 120 millió forintot, hogy a városnak ezt a népszerű területét megújítsák, így a kiadások nem terhelik majd az önkormányzat költségvetését, tette hozzá a polgármester. A tervek szerint május végéig lezárul a felújítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában