Összegzés

2023.01.15. 20:00

Olvasói panasz, extrém norvég kaland, kóbor fenyők, Lázár János látogatása - Ez történt

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: VN

Lázár János Vas vármegyei látogatása

Celldömölkön, Vépen, Kőszegen járt csütörtöki munkamegbeszélései során Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter, majd Ágh Péter államtitkárral közösen fórumot is tartott Sárváron. A miniszterrel készült interjúnk ITT olvasható!

 

Utat mutattak nekik? - Herényi telektulajdonosok megdöbbentő kálváriája

M. Zoltán történetének megismerése után lehet, hogy több szombathelyi telektulajdonos dönt úgy: havonta legalább egyszer besétál a szombathelyi városházára, hogy a hirdetőtáblán közzétett hirdetményeket áttanulmányozza: esetleg arra nem került-e egy út. Egy helybeli fiatalember osztotta meg szerkesztőségünkkel nem mindennapi ügyét.

Extrém kaland: mínusz 11 fokban futotta le a norvégiai félmaratont két szombathelyi futó - fotók, videó

Két szombathelyi futó, Szakály Diána és Bozsó Gabriella mínusz 11 fokban teljesítette a Norvégiában rendezett Polar Night Halfmarathon futóversenyt. Kutyaszánt hajtottak, bálnákat és orkákat is láttak szabadidejükben. Meséltek a Norvégiában szerzett élményeikről. 

Szijjártó Péter: a Nestlé 140 milliárd forintos beruházással 250 új munkahelyet hoz létre Bükön

A Nestlé Hungária Kft. 140 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházással 250 új munkahelyet hoz létre büki telephelyén, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Sikerélmény a gyerekek bizalma - Ludvigné Serfőző Csilla több mint 30 éve van a pedagóguspályán

Ludvigné Serfőző Csilla több mint harminc éve van a pedagógus pályán, közel tíz éve az Aranyhíd EGYMI gyógypedagógusa, az intézményben működő gyermekkórus vezetője, tavaly másodmagával Az év Vas megyei önkéntese díjat kapta. Hisz abban, hogy sok jó ember van, akik önzetlenül próbálnak segíteni. Velük a közös utat kell megtalálni.

Kóbor karácsonyfák Szombathelyen: van, ahol már az úttest közepén hevernek - videó, fotók

Vízkereszt elmúltával az emberek elkezdték leszedni a feldíszített fenyőfákat otthonaikban. Az elszállításuk látszólag jól szervezett, ám így is vannak helyek Szombathelyen, ahol a járdákon elhagyva kóborolnak és várják sorsukat, sőt van, hogy az úttest közepén hevernek. Ilyen helyzet alakult ki a Nádasdy utcában, ahol már a forgalmat akadályozta a felvételen is látható kidobott tűlevelű.  Ez nem egyedi eset, a hétfő éjjeli és kedd reggeli erős szél sok helyen fújta el a házak elé kitett fákat városszerte. Videó az alábbi linken!

Veteményezés, burgonyaválogatás, savanyúságkészítés - A kelédi járási mintaszövetkezetben jártunk - videó

A növényeket, a jószágot nem igazán érdekli, hogy a külvilágban nehézségek vannak. A magokat el kell vetni, a zöldséget fel kell dolgozni, az állatokat el kell látni. A kelédi szociális szövetkezetben télen is nagyüzem van. Feiler Ferenccel, aki a település polgármestere is egyben, rövid körútra indultunk. A termékeket az öt saját tulajdonú boltjuk mellett Vas vármegye szerte értékesítik. Jut belőle a közintézményeknek is.  

Felújítják a szombathelyi Csónakázótó sétányát, amelyet Wagner Andrásról neveznek el - videó

Megkezdődött a Csónakázótónál a tavat körbeölelő sétány felújítása, ami az időjárás függvényében várhatóan hét-három hétig tart majd. A munkálatok ideje alatt részlegesen, de folyamatosan lezárások lesznek a sétány különböző szakaszain. A Csónakázótó sétányát Wagner Andrásról nevezik el. 

Az elmúlt hetekben leginkább a „szezonális” gyógyszerekből volt hiány Vas vármegyében

Az elmúlt hetekben leginkább a „szezonális” gyógyszerekből volt átmeneti hiány a vasi gyógyszertárakban. Tartósan hiánycikk egy, a cukorbetegeknél a vércukorszint csökkentésére használt injekcióból volt. A hiány okai a háború, az energiaválság és a pandémia következményei lehetnek.

Megye kontra vármegye - A történelem ívének kiigazításáról Kevy Albertet kérdeztük

Január elsejétől már nem megyék, hanem vármegyék vannak Magyarországon. A régi-új elnevezéssel kapcsolatban Kevy Albertet, a Vas Megyei Közgyűlés tagját kérdeztük.

A jeges rohonci tóba merült a szombathelyi csapat, elkísértük őket - fotók

Hétfős, lelkes – mondjuk úgy, hidegkedvelő – szombathelyi csapat mártózott meg január első napjaiban a 2 °C-os rohonci tóban (Badesee Rechnitz). Közülük néhányan már merültek télen tavakban, rendszeresen zuhanyoztak hideg vízben, de olyan is volt, aki az első hideg vizes élményét élte át. Elkísértük őket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában