Lelkes csapat

2023.01.05. 17:39

Önkéntesek szedték a szemetet Alsószölnökön - fotók

Több zsáknyi szemetet szedtek össze a helyi önkéntesek a településre vezető utak mentén.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

Mintegy húszan gyűltek össze a helyi vegyesbolt előtt a szemétszedési akcióra. -Máskor is volt hasonló programunk, de inkább tavasszal. Most az enyhe idő és az iskolai szünet miatt döntöttünk úgy, hogy meghirdetjük az önkéntes közösségi eseményt. Településünkre Szentgotthárd, Felsőszölnök és Ausztria felől lehet eljutni, ezek az utak forgalmasak és sajnos, elég szemetesek is - mondta Monek Zsolt, Alsószölnök polgármestere, majd hozzátette: a falun belül rend van, ott mindenki ügyel a tisztaságra.

A lelkes csapat a településre vezető útszakaszokat járta be. A Határ utcában jelentős mennyiségű szemét gyűlt össze, kilenc nagy zsákba is alig fért bele. Többnyire PET palackokat, fémdobozokat és egyéb műanyag hulladékot szedtek össze az önkéntesek, de kisebb mosdókagylót és üzemanyagtartályokat is találtak az utak mentén. A program zárásaként az önkormányzat vendégül látta az segítő csapatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában