Együttműködés

2023.01.18. 10:33

Összegyűltek a vezetők: Közös programokkal is készülnek a legnagyobb hazai vásárcsarnokok

Legutóbb Pécsett gyűltek össze a vásárcsarnokok vezetői, hogy megosszák egymással a jó gyakorlatokat és együttműködésük alapjait megfogalmazzák.

Tömböly Ágnes

Forrás: MW/archív

Fotó: Laufer László

A szombathelyi vásárcsarnok vezetője, Polákovics Marietta kezdeményezésére immár második alkalommal találkoztak a vásárcsarnokok vezetői, ezúttal Pécsett. Tizennyolc városból, köztük Budapestről, Győrből, Kaposvárról, Miskolcról, Székesfehérvárról érkeztek szakemberek, akik az ankét előtt megismerkedtek az új pécsi vásárcsarnokkal – erről laptársunk, a bama.hu számolt be.

- Az rögtön már az első, Szombathelyen novemberben megtartott alkalommal kiderült, hogy a napi problémák közösek, de a kitűzött célok megfogalmazásán túl erős akarat van a fejlődésre és a közös együttműködésre – mondta el lapunknak Polákovics Marietta. Majd úgy folytatta: - Fontosnak tartjuk, és a jövőben szeretnénk elérni, hogy a kormányzati szintű kommunikációban is helyet kapjon, hogy miért jó a helyi termelőktől és helyi kereskedőktől vásárolni, a vásárlás helyszínének a vásárcsarnokokat, piacokat választani. Szombathelyen a vásárcsarnok újjáépítésének egyik fő célja is az volt, hogy a helyi termelők portékáinak piacra juttatását elősegítse – tájékoztatott Polákovics Marietta, egyben hangsúlyozta a vásárcsarnokok szerepét a rövid ellátási lánc, vagyis a termelőtől az asztalig stratégia megvalósításában. 

A pécsi szakmai megbeszélésen szóba került még a piacok digitális jövője, valamint az Agrárkamarával és az Agrármarketing Centrummal való együttműködés lehetősége is a helyi termelők elérése érdekében. Tematikus rendezvények szervezéséről is egyeztettek, és elkezdték kidolgozni a közös programnaptárt, amit a tervek szerint összefogva kommunikálnak majd – tudtuk meg Polákovics Mariettától. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában