Felsőoktatás

2023.01.24. 18:43

Rekordszámú érdeklődő az ELTE SEK második nyílt napján

Soha nem látott érdeklődés kísérte az ELTE SEK második nyílt napját kedden. A jelentkezés feltételeiről tájékozódhattak a diákok.

Tömböly Ágnes

Forrás: Szendi Péter

Megtöltötték a felvételire készülő diákok az ELTE SEK B épületének auláját tegnap. Mint arról korábban beszámoltunk: december után január 24-ére hirdette meg második nyílt jelenléti napját az intézmény. Csaknem ötszázan érdeklődtek a képzési lehetőségek iránt, a négy tudományterülethez kapcsolódóan – a pedagógusképző központ, a társadalomtudományi kar, az informatikai kar, a pedagógiai és pszichológiai kar standjainál – kaphattak részletes tájékoztatást a felvételi feltételekről a diákok. Ezen kívül előadásokat is hallhattak, a gépészmérnök szak iránt érdeklődők pedig laborlátogatásokkal nyerhettek betekintést a tanulmányi lehetőségekbe.

A megjelenteket Gaspari Gábor, a Savaria Campus Iroda rendezvényszervezője köszöntötte, majd Lenkai Nóra rektori biztos szólt hozzájuk: - Aki az ELTE-t választja, az élete legjobb döntését hozza, mert értékálló tudást kap – hangsúlyozta, hozzátéve: az ELTE-s diplomát ismerik és elismerik a munkaerőpiacon. Utalt arra is, hogy Magyarországon a felsőoktatási rangsorban első helyen áll az Eötvös Loránd Tudományegyetem, mind az oktatói kart, mind a hallgatói minőséget tekintve. Ugyanez a magas színvonal várja azokat, akik a szombathelyi képzési helyet választják. Emellett a családias, 21. századi struktúrával felszerelt campus és az aktív közösségi élet is csábító lehet a felvételizők számára.

Forrás: Szendi Péter

Lenkai Nóra szólt arról a komoly kapcsolatrendszerről is, amit az elmúlt évtizedekben az ELTE SEK egyetemi központként maga köré épített: a turisztikai szolgáltatóktól kezdve a multinacionális vállalatokon át számos szakterületen várják gyakorlati helyek és lehetőségek a hallgatókat. Sokan teszik fel a kérdést, ezért ismét megerősítette: az ELTE-n elérhetőek az Erasmus-program pályázati lehetőségei.

- Ilyen sokan a második nyílt napra még soha nem jöttek el – összegzett a nyílt nap végén Lenkai Nóra, hozzátéve: ilyenkor ugyanis általában már azok jönnek, akik komolyan érdeklődnek és konkrét információkat kérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában