Közügyek

2023.01.27. 17:59

Saját erő a fürdőhöz Vasváron - Az önkormányzat támogatja a kulturális programokat

Közétkeztetés, kulturális rendezvények támogatása, a fürdő elektromos hálózatának finanszírozása volt többek között kiemelt téma a csütörtöki vasvári képviselő-testületi ülésen.

Óvári Gábor

Tóth Balázs: az elektromos hálózat fejlesztésére 17 millió forintot költ az önkormányzat

Fotó: © Unger Tamás

Bár a vasvári fürdő fejlesztéséhez egyelőre még nem érkezik állami támogatás, az építés előkészületeihez szükséges önkormányzati hozzájárulást a város biztosította. Ez konkrétan az elektromos hálózat kiépítését jelenti, amelyhez az önkormányzat 17 millió forintot irányzott elő, hogy a szolgáltatóval még időben lehessen szerződést kötni. 

Az idei kulturális programok szervezése is kiemelt figyelmet kapott, mivel ezek megrendezéséhez idén előreláthatólag nem áll rendelkezésre elegendő pályázati forrás, viszont a helyi közösségi élet szempontjából a városi rendezvények nélkülözhetetlenek. Így az önkormányzat 11 millió forint forrást különített el többek között a gyereknap, a békenap, ifjúsági nap, színházi előadások, a május elsejei rendezvények és a gasztronómiai fesztivál megrendezéséhez, bízva abban, hogy a városi események így zökkenőmentesen lezajlanak. Tóth Balázs polgármester a helyi civil szervezetek vezetőivel tárgyalt az idei év várható programjairól. 

Szavaztak a képviselők a szociális és gyermekvédelmi önkormányzati rendelet módosításáról is. A rezsidíjak 42 százalékkal nőnek az iskolai és óvodai étkeztetés, illetve 36 százalékkal a bölcsődei étkeztetés esetén. Ez a többletköltség az önkormányzatot terheli, a szülők viszont a közétkeztetési díjak 15 százalékos emelését fogják csupán érezni, ennyivel többe kerül a gyermekek étkeztetése. 

Az elfogadott javaslat szerint az általános iskolai egész napos étkezés 662 forint plusz áfa költségbe, míg az óvodai egész napos étkezés díja 554 forint plusz áfa forintba kerül február elsejétől. A testület az ülés keretében dr. Zágorhidi Czigány Balázs beszámolóját is meghallgatta a Vasvári Domonkos Alapítvány és a Németh Antal-helytörténeti gyűjtemény elmúlt évi munkájáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában