Muravidék

2023.01.28. 14:45

Sikeres időszak után távozott Horváth Ferenc a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának éléről

Három ciklus, vagyis 12 esztendő után távozott a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség Tanácsának éléről Horváth Ferenc.

TJ

Sikeres időszakot tudhat maga mögött Horváth Ferenc, aki 2011-ben vette át a csúcsszervezet irányítását. Az elmúlt tizenkét esztendőben több mint száz projektet valósítottak meg a nemzetiségileg vegyesen lakott terület gazdaságának, mezőgazdaságának, turizmusának, oktatásának és kultúrájának erősítése érdekében. A fejlesztések elsősorban a helyben maradást célozták meg, hiszen ez a határtérségben minden településen kiemelt feladat.  

A MMÖNK 2011-ben 330 ezer eurós költségvetéssel működött, és hat alkalmazottat foglakoztatott. 2022-ben a bevételek meghaladták a 2,7 millió eurót, az alkalmazottak száma pedig 23-ra növekedett. A tavalyi év végén a csúcsszervezet számláján 1,8 millió euró volt, ez az összeg a folyamatban lévő projektre fordítható. Horváth Ferencnek sikerült jó partnerségi kapcsolatot kialakítania mind a szlovén, mind a magyar kormánnyal és a rábavidéki szlovén közösséggel is. Mindez jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a szlovén-magyar kapcsolatok fejlődni tudtak. A távozó elnök megköszönte a munkát a tanács korábbi tagjainak és munkatársainak, hiszen véleménye szerint a közös munkának, az összefogásnak köszönhetik a sikeres időszakot.

Horváth Ferenc helyét a huszonegy tagú MMÖNK Tanácsának élén Orbán Dusán vette át. 

 

Címkék#Muravidék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában